Τις επόμενες πολλές εβδομάδες θα δοκιμασθούμε πολύ.

Μακάρι να είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο, όπως η Τουρκία. Ξέρεις πού βρίσκεται και ξέρεις πώς να φυλαχτείς.

Αυτή τη φορά έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα εχθρό που μπορεί να κρύβεται παντού· ακόμη και στις αγκαλιές και στα φιλιά των πιο αγαπημένων μας προσώπων.

Η τραγική περίπτωση της Ιταλίας μας κινητοποίησε πιο γρήγορα και ίσως καταφέρουμε σχετικά να περιορίσουμε την έξαρση.

Δεν ξέρουμε πόσον καιρό θα κρατήσει. Ελπίζουμε -αλλά δεν το ξέρουμε- ότι η διάδοση της ασθένειας θα περιορισθεί, όσο αυξάνει η θερμοκρασία.

Εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι μεγάλοι σε ηλικία και αυτούς πρέπει να προστατεύσουμε.

Η μόνη προστασία είναι ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΟ και ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ.

Αυτό σημαίνει ότι ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΝΟΝ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΚΟΣΜΟ.

Το πιο βασικό είναι να καταλάβουμε ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Η οικονομία μας θα χτυπηθεί άγρια. Αυτό όμως είναι το κεφάλαιο της επόμενης ημέρας.

Το κρίσιμο σήμερα είναι όταν θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος και μετρηθούμε, να βρούμε ότι λείπουν ελάχιστοι.

Επικαιρότητα

Άρθρο του Α. Συρίγου στην «Κ»: Η στρατηγική της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Οι εμπνευστές της «Γαλάζιας Πατρίδας» δημιουργούν κάτι καινοφανές, επιδεικνύοντας άγνοια ως προς τις προβλέψεις του διεθνούς δικαίου, τις εργασίες της συνδιασκέψεως για το Δίκαιο Θάλασσας, αλλά και τη σχετική νομολογία διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων.

20ο Συνέδριο Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας

Στο 20ο Συνέδριο των Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας στις 3 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα “Feel the Rhythm” συζητήσαμε για τη γεωπολιτική ρευστότητα, που επιτάθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οκτώ λόγοι που είμαι υπερήφανος την 28η Οκτωβρίου

Κατά τον φετινό εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Λύκειο Ελληνίδων στην Αθήνα η Χορωδία ερμήνευσε το “Μας χωρίζει ο θάνατος”, ενώ η πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι στις ηρωίδες και τις μητέρες των ηρώων του Έθνους. Στη συνέχεια σε οκτώ σημεία ανέπτυξα τους λόγους…

Απάντηση στο δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ: «Η Τουρκία δεν κάνει κάτι παράνομο για να της επιβληθούν κυρώσεις»

«Αυτή τη στιγμή η ρητορική της [Τουρκίας] είναι επιθετική. Δεν έχει κάνει όμως κάποια πράξη που να παραβιάζει τους κανόνες που βάζουν σε εφαρμογή τις κυρώσεις». Προφανώς και δεν αναφερόμουν στις παράνομες ενέργειες που συνεχίζει διαρκώς να διαπράττει σε άλλα πεδία η Τουρκία όπως…

Τα όρια της τουρκικής κυριαρχίας κι αυτά που ξεχνά η Αγκυρα

Στην πρόσφατη επιστολή της προς τον ΟΗΕ (17 Σεπτεμβρίου 2022) η Τουρκία αμφισβήτησε το εδαφικό καθεστώς των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Θεώρησε ότι είναι απολύτως συνδεδεμένο με τους περιορισμούς ως προς τη στρατιωτικοποίηση…

Συρίγος στο ethnos.gr: Η συμπεριφορά του Ερντογάν συνιστά άμεσο δόλο για επεισόδιο

Η Τουρκία υποκινεί επεισόδια αλλά δεν επιθυμεί να εμφανισθεί πως ρίχνει τον πρώτο πυροβολισμό «ωθεί, όμως, τα πράγματα προς τα εκεί» σημειώνει ο υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος.

Άγγελος Συρίγος στη «ΒτΚ»: «Οι Τούρκοι δεν θέλουν να ρίξουν την πρώτη σφαίρα»

«Δεν θα προσφέρουν στην Ελλάδα τη δυνατότητα να τους κατηγορήσει ότι εκείνοι ξεκίνησαν το θερμό επεισόδιο. Δημιουργούν, όμως, όλες τις προϋποθέσεις για να συμβεί», δηλώνει στη «ΒτΚ» ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.