Με σκοπό την εμπορική αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας σε ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα ψηφίστηκε ο νόμος 4864/2021.

Απλοποίησε και ήρε τις ασάφειες γύρω από τον τρόπο ιδρύσεως και λειτουργίας των εταιρειών – τεχνοβλαστών (spin-offs) των Πανεπιστημίων και των Ερευνητικών Κέντρων.

Οι εταιρείες-τεχνοβλαστοί έχουν ως αντικείμενο την εμπορική αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και της γνώσης. Τα αποτελέσματα υπήρξαν άμεσα.

Μέχρι το τέλος του 2021, οι εταιρείες-τεχνοβλαστοί στην Ελλάδα ήσαν 101. Μετά την ψήφιση του νόμου 4864/2021, τον Νοέμβριο του 2021, ιδρύθηκαν 16 νέοι (αύξηση κατά 15,8%).

Επιπλέον, σύμφωνα με τις δηλώσεις των Πανεπιστημίων και των δημόσιων Ερευνητικών Κέντρων, υπάρχει η πρόθεση να ιδρυθούν επιπλέον περίπου 94 ακόμη Τεχνοβλαστοί κατά το 2023, (αύξηση 80%).

Επικαιρότητα

Οι μέθοδοι του προξενείου

Τα όργανα της Τουρκίας προσπαθούν να έχουν δικούς τους ανθρώπους σε κάποιο από τα ψηφοδέλτια των μεγάλων κομμάτων. Οι δε τουρκικές παρεμβάσεις είναι πλέον πολύ πιο προσεκτικές. Παραμένει η «μαύρη λίστα».

9+1 απαντήσεις του Άγγελου Συρίγου στο SLpress.gr

Δεν είναι αμφίρροπη η αναμέτρηση υποστηρίζει ο υφυπουργός Παιδείας και υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με τη ΝΔ, Άγγελος Συρίγος στο SLpress, προσθέτοντας ότι τα επιτεύγματα της κυβέρνησης…