Με σκοπό την εμπορική αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας σε ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα ψηφίστηκε ο νόμος 4864/2021.

Απλοποίησε και ήρε τις ασάφειες γύρω από τον τρόπο ιδρύσεως και λειτουργίας των εταιρειών – τεχνοβλαστών (spin-offs) των Πανεπιστημίων και των Ερευνητικών Κέντρων.

Οι εταιρείες-τεχνοβλαστοί έχουν ως αντικείμενο την εμπορική αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και της γνώσης. Τα αποτελέσματα υπήρξαν άμεσα.

Μέχρι το τέλος του 2021, οι εταιρείες-τεχνοβλαστοί στην Ελλάδα ήσαν 101. Μετά την ψήφιση του νόμου 4864/2021, τον Νοέμβριο του 2021, ιδρύθηκαν 16 νέοι (αύξηση κατά 15,8%).

Επιπλέον, σύμφωνα με τις δηλώσεις των Πανεπιστημίων και των δημόσιων Ερευνητικών Κέντρων, υπάρχει η πρόθεση να ιδρυθούν επιπλέον περίπου 94 ακόμη Τεχνοβλαστοί κατά το 2023, (αύξηση 80%).

Επικαιρότητα

9+1 απαντήσεις του Άγγελου Συρίγου στο SLpress.gr

Δεν είναι αμφίρροπη η αναμέτρηση υποστηρίζει ο υφυπουργός Παιδείας και υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με τη ΝΔ, Άγγελος Συρίγος στο SLpress, προσθέτοντας ότι τα επιτεύγματα της κυβέρνησης…

Συνέντευξη Άγγελου Συρίγου: Διεθνές ένταλμα κατά του Πούτιν;

Σαν βόμβα έσκασε στα τέλη Μαρτίου η είδηση ότι εκδόθηκε ένταλμα συλλήψεως για τον Βλαντιμίρ Πούτιν λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Στο περιθώριο της προεκλογικής του δραστηριότητας για την επανεκλογή…