Βασικός παράγοντας που αποτρέπει φοιτητές να σπουδάσουν μακριά από την οικογενειακή εστία είναι η στέγαση. Επιπλέον, οι περισσότερες από τις υπάρχουσες φοιτητικές εστίες έχουν χτιστεί αρκετές δεκαετίες πριν.

Για αυτόν τον λόγο εγκρίθηκε σε 6 Πανεπιστήμια της χώρας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Δυτικής Αττικής και Κρήτης), η ανέγερση νέων, σύγχρονων φοιτητικών εστιών που θα μπορούν να φιλοξενήσουν 8.150 φοιτητές, μέσω σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εγκρίθηκε.

Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος κατασκευής ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ. Μέχρι την ολοκλήρωση αυτού του σχεδίου αυξήθηκε από τον Σεπτέμβριο του 2022 το φοιτητικό επίδομα για τη στέγαση από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ ετησίως ανά φοιτητή.

Επιπλέον σε περίπτωση συγκατοικήσεως με άλλους φοιτητές, το επίδομα διπλασιάζεται στα 2.000 ευρώ. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι εάν συγκατοικήσουν τρεις δικαιούχοι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να δαπανήσουν μηνιαίως 500 ευρώ για ενοίκιο, γεγονός που διασφαλίζει μια αξιοπρεπή κατοικία, ιδίως στην επαρχία.

Επικαιρότητα

9+1 απαντήσεις του Άγγελου Συρίγου στο SLpress.gr

Δεν είναι αμφίρροπη η αναμέτρηση υποστηρίζει ο υφυπουργός Παιδείας και υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με τη ΝΔ, Άγγελος Συρίγος στο SLpress, προσθέτοντας ότι τα επιτεύγματα της κυβέρνησης…

Συνέντευξη Άγγελου Συρίγου: Διεθνές ένταλμα κατά του Πούτιν;

Σαν βόμβα έσκασε στα τέλη Μαρτίου η είδηση ότι εκδόθηκε ένταλμα συλλήψεως για τον Βλαντιμίρ Πούτιν λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Στο περιθώριο της προεκλογικής του δραστηριότητας για την επανεκλογή…