Από το 2019 έως σήμερα έχουν κλείσει 42 καταλήψεις σε αίθουσες κτηρίων ΑΕΙ ανά την χώρα που βρίσκονταν επί πολλά χρόνια στα χέρια εξωπανεπιστημιακών στοιχείων. 

Οι πιο γνωστές ήσαν: η κατάληψη «Βανκούβερ» στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (που τροφοδοτούσε την παραβατικότητα στην οδό Μαυροματαίων και στο Πεδίον του Άρεως και προσέφερε κάλυψη και καταφύγιο στο παραεμπόριο που είχε κατακλύσει το προαύλιο της ΑΣΟΕΕ), η κατάληψη του κτηρίου Γκίνη στο συγκρότημα της Πατησίων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (που αποτελούσε ασφαλές καταφύγιο για τους αντιεξουσιαστές όλης της περιοχής των Εξαρχείων και στέγαζε δεκάδες μετανάστες) και η κατάληψη του «Βιολογικού» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (που βρισκόταν στα χέρια περιθωριακών ομάδων από το 1988 και στη θέση της δημιουργείται πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη δαπάνης 1.300.000 ευρώ).

Επικαιρότητα

Οι μέθοδοι του προξενείου

Τα όργανα της Τουρκίας προσπαθούν να έχουν δικούς τους ανθρώπους σε κάποιο από τα ψηφοδέλτια των μεγάλων κομμάτων. Οι δε τουρκικές παρεμβάσεις είναι πλέον πολύ πιο προσεκτικές. Παραμένει η «μαύρη λίστα».

9+1 απαντήσεις του Άγγελου Συρίγου στο SLpress.gr

Δεν είναι αμφίρροπη η αναμέτρηση υποστηρίζει ο υφυπουργός Παιδείας και υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με τη ΝΔ, Άγγελος Συρίγος στο SLpress, προσθέτοντας ότι τα επιτεύγματα της κυβέρνησης…