Την Ελλάδα την απελευθέρωσαν οι Έλληνες, όχι οι Μεγάλες Δυνάμεις

Η ομιλία-προσφώνησή μου στη διαδικτυακή εκδήλωση “Η Συμβολή των Γονέων στην Παλιγγενεσία της Ελλάδος”, του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού.

«Το 1821 υπήρχε η αντίληψη ότι κάποιος άλλος, κάποια ξένη δύναμη, θα έρθει να μας απελευθερώσει ή να πολεμήσει το δικό μας πόλεμο. Αρκετοί στην Επανάσταση του 1821 πίστευαν ότι θα ερχόταν η Ρωσία να βοηθήσει για να απελευθερωθούμε.

Η αντίληψη αυτή υπάρχει και σήμερα. Το καλοκαίρι του 2020 πριν από μερικούς μήνες, πολλοί Έλληνες αναρωτιόντουσαν τι στάση θα κρατήσει το Ισραήλ ή η Γαλλία εν σχέση με την ένταση που υπήρχε μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στην Ανατολική Μεσσόγειο…

Αναφορικά με το 1821 στην πραγματικότητα η Επανάσταση ήταν αποκλειστικά δική μας υπόθεση και οργανώθηκε από την Φιλική Εταιρεία…»

Άγγελος Συρίγος ■ 22 Ιουνίου, 2021

Επικαιρότητα

Οι μέθοδοι του προξενείου

Τα όργανα της Τουρκίας προσπαθούν να έχουν δικούς τους ανθρώπους σε κάποιο από τα ψηφοδέλτια των μεγάλων κομμάτων. Οι δε τουρκικές παρεμβάσεις είναι πλέον πολύ πιο προσεκτικές. Παραμένει η «μαύρη λίστα».

9+1 απαντήσεις του Άγγελου Συρίγου στο SLpress.gr

Δεν είναι αμφίρροπη η αναμέτρηση υποστηρίζει ο υφυπουργός Παιδείας και υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με τη ΝΔ, Άγγελος Συρίγος στο SLpress, προσθέτοντας ότι τα επιτεύγματα της κυβέρνησης…