© dionyssismatiatos.com

Κατάληψη Βιολογικού

Πόσα χρόνια τελούσε το ισόγειο του κτηρίου του Βιολογικού στη Θεσσαλονίκη υπό κατάληψη; «Περισσότερα από 30!». «Τουλάχιστον 32… Στάσου! 34! Τότε πρωτοάνοιξε το κτήριο του Βιολογικού. Μαζί μπήκαν και οι καταληψίες», απάντησε με βεβαιότητα ένας συνταξιούχος πλέον καθηγητής του Αριστοτελείου.

Του Άγγελου Συρίγου ■ 03 Ιανουαρίου, 2022

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2022 μία κατάληψη που ξεκίνησε το 1988 (!!!) έκλεισε προκειμένου να αποδοθεί ως βιβλιοθήκη στους φοιτητές και στους καθηγητές του Πανεπιστημίου, δηλαδή σε αυτούς που ανήκει.

Αξίζουν συγχαρητήρια στις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και στον πρύτανη Παπαϊωάννου για την ορθή απόφαση που έλαβαν και εφάρμοσαν παρά τις απειλές που εκτοξεύονται εναντίον τους.

Δεν είναι κάτι εύκολο. Μιλάμε για καταστάσεις δεκαετιών.

Οι αντιδράσεις από ασήμαντες μειοψηφικές ομάδες που διέρχονται βίαια μέσα είναι αναμενόμενες.

Μέχρι γκαζάκια έβαλαν στο σπίτι του εργολάβου που έχει αναλάβει να μετασκευάσει τον χώρο σε βιβλιοθήκη.

Οι συγκεκριμένες ομάδες αποτελούν παραμορφωτικές εκδηλώσεις ενός απώτατου μεταπολιτευτικού παρελθόντος χωρίς κοινωνικό αντίκρισμα.

Οι φοιτητές στη συντριπτική πλειοψηφία τους ενοχλούνται από την δράση τους.

Αξίζουν συγχαρητήρια στις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και στον πρύτανη Παπαϊωάννου για την ορθή απόφαση που έλαβαν και εφάρμοσαν παρά τις απειλές που εκτοξεύονται εναντίον τους.

Από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα έχουν κλείσει εμβληματικές καταλήψεις «Βανκούβερ» στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, του κτηρίου Γκίνη στο κάτω Πολυτεχνείο, και πλέον του Βιολογικού στη Θεσσαλονίκη, αλλά και πολλές άλλες καταλήψεις μικρότερων χώρων.

Αυτονόητη είναι η στήριξη της πολιτείας με κάθε μέσο στη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουν οι πρυτανικές αρχές να απομακρυνθεί το καρκίνωμα των καταλήψεων από τα ελληνικά ΑΕΙ.

Επικαιρότητα

Άρθρο του Α. Συρίγου στην «Κ»: Η στρατηγική της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Οι εμπνευστές της «Γαλάζιας Πατρίδας» δημιουργούν κάτι καινοφανές, επιδεικνύοντας άγνοια ως προς τις προβλέψεις του διεθνούς δικαίου, τις εργασίες της συνδιασκέψεως για το Δίκαιο Θάλασσας, αλλά και τη σχετική νομολογία διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων.

20ο Συνέδριο Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας

Στο 20ο Συνέδριο των Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας στις 3 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα “Feel the Rhythm” συζητήσαμε για τη γεωπολιτική ρευστότητα, που επιτάθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οκτώ λόγοι που είμαι υπερήφανος την 28η Οκτωβρίου

Κατά τον φετινό εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Λύκειο Ελληνίδων στην Αθήνα η Χορωδία ερμήνευσε το “Μας χωρίζει ο θάνατος”, ενώ η πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι στις ηρωίδες και τις μητέρες των ηρώων του Έθνους. Στη συνέχεια σε οκτώ σημεία ανέπτυξα τους λόγους…

Απάντηση στο δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ: «Η Τουρκία δεν κάνει κάτι παράνομο για να της επιβληθούν κυρώσεις»

«Αυτή τη στιγμή η ρητορική της [Τουρκίας] είναι επιθετική. Δεν έχει κάνει όμως κάποια πράξη που να παραβιάζει τους κανόνες που βάζουν σε εφαρμογή τις κυρώσεις». Προφανώς και δεν αναφερόμουν στις παράνομες ενέργειες που συνεχίζει διαρκώς να διαπράττει σε άλλα πεδία η Τουρκία όπως…

Τα όρια της τουρκικής κυριαρχίας κι αυτά που ξεχνά η Αγκυρα

Στην πρόσφατη επιστολή της προς τον ΟΗΕ (17 Σεπτεμβρίου 2022) η Τουρκία αμφισβήτησε το εδαφικό καθεστώς των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Θεώρησε ότι είναι απολύτως συνδεδεμένο με τους περιορισμούς ως προς τη στρατιωτικοποίηση…

Συρίγος στο ethnos.gr: Η συμπεριφορά του Ερντογάν συνιστά άμεσο δόλο για επεισόδιο

Η Τουρκία υποκινεί επεισόδια αλλά δεν επιθυμεί να εμφανισθεί πως ρίχνει τον πρώτο πυροβολισμό «ωθεί, όμως, τα πράγματα προς τα εκεί» σημειώνει ο υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος.

Άγγελος Συρίγος στη «ΒτΚ»: «Οι Τούρκοι δεν θέλουν να ρίξουν την πρώτη σφαίρα»

«Δεν θα προσφέρουν στην Ελλάδα τη δυνατότητα να τους κατηγορήσει ότι εκείνοι ξεκίνησαν το θερμό επεισόδιο. Δημιουργούν, όμως, όλες τις προϋποθέσεις για να συμβεί», δηλώνει στη «ΒτΚ» ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.